2011-11-07 16:19:37• hírek • Póti Orsolya

Illegálisan akartak Németországba jutni

A Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség három török állampolgárt tartóztatott fel a román-ukrán határvonalnál, Kökényesd település környékén. A határsértők Németországba szerettek volna eljutni.

November 5-én, szombat este 20 óra körül a halmi térségben működő határrendészet munkatársai egy ellenőrző akció során három személyre lettek figyelmesek, akik 300 méterre voltak a román-ukrán határvonaltól és tovább haladtak a szomszédos ország felé.

A hatóság emberei rövid idő alatt feltartóztatták a határsértőket, majd a határőrségen megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetői 19-30 év közötti, török állampolgárok, név szerint: B. Ibrahim, B. Aziz és U. Ugur.

Mindhárom férfi azt vallotta, hogy Németországba szerettek volna eljutni egy kis segítséggel, amit egy ausztriai állampolgársággal rendelkező török férfi K. Rauf ajánlott fel nekik ellenérték fejében. A terv azonban meghiúsult, ugyanis a három török állampolgár még Szlovákiáig sem jutott el. Ugyanis ott kellett volna találkozniuk K. Rauffal, aki ígérete szerint eljuttatta volna őket Németországba.

A határrendészeti felügyelőség büntetőjogi eljárást indított a törökök ellen határsértés vádjával, K. Rauf ellen pedig nyomozás indult.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: